20. december 2017

Udenlandske specialister får hjælp til at springe boligkøen over

Det er svært for nytilkomne, udenlandske specialister at finde et sted at bo i Odense. For at hjælpe de virksomheder, som er afhængige af deres arbejdskraft, har Odense Kommune lavet et samarbejde med fem almene boligforeninger og syv private udlejere. Det gør det muligt hurtigt at finde en egnet bolig.

De fleste har hørt historierne om virksomheder, der overvejer at flyttet til udlandet, fordi det er svært at skaffe højtuddannet, specialiseret arbejdskraft i Danmark.

En af løsningerne er at hente udenlandske eksperter til landet, og i Odense har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen (BSF) gjort noget ekstra for at hjælpe virksomhederne med den del. Det handler om noget så lavpraktisk som at finde en bolig til eksperten og specialisten fra udlandet og eventuelt hans eller hendes familie.

Det er ikke helt let i øjeblikket, som kundechef i den almennyttige boligorganisation Civica, Ib Støttrup Andersen, forklarer:

– Der er ikke så mange boliger på markedet, og derfor er det nødvendigt at gøre noget ekstra for at hjælpe. Og derfor har vi lavet en særlig aftale om at opprioritere de udenlandske specialister på vores venteliste.

Sådan en ordning eksisterer allerede for danskere, der flytter til kommunen på grund af et arbejde, forklarer han.

Læs mere på Fyens Stiftidende her