22. december 2017

Rives ned: Sexkino må lade livet for byfornyelse

Bygninger på Vesterbro skal rives ned, og 39 nye lejligheder opføres. Igen er det investor Michael Sandal, som også byggede over for Føtex, der står bag.

Farvel til dildoer, glidecremer og fremvisning af pornofilm i kabiner og goddag til et nyt boligprojekt og et helt nyt moderne baggårdsmiljø.

Der er nye tider på vej på Vesterbro i Odense, hvor investor Michael Sandal fra Sandal Ejendomme har store planer, som blandt andet betyder, at den nuværende Sexkino på Vesterbro 19 har sidste åbningsdag på sin nuværende adresse i dag den 22. december, hvorefter bygningen snart rives ned og erstattes med en ny. Nedrivnigen går i gang umiddelbart efter nytår, oplyser Michael Sandal.

– Der bliver opført 39 nye lejligheder, siger Sandal, da avisen møder ham til peg-og-fortæl-session i baggården bag Fakta på Vindegade, som støder op til det område, der kan imødese betydelige ændringer.

Det er ikke kun sexkinoen, der må flytte. En række udtjente baggårdsejendomme må lade på livet i byfornyelsens navn, så der bliver plads til tre nye ejendomme med lejligheder. To store bygninger og én lille med tre lejligheder. I alt har Sandal opkøbt tre ejendomme. Nummer 19, 21 og 23.

Hovedbygningerne i nummer 21 og 23 ud mod Vesterbro får lov at blive stående og bliver renoveret, mens det er på arealet inde bag ved facaderne ud mod gaden, at de helt store forandringer kommer til at ske. Nummer 19, der rives ned, erstattes af et nyt forhus ud mod Vesterbro, som modsat den nuværende bygning matcher de øvrige på gaden i højde.

Læs mere på Fyens Stiftidende her